Яйца в доматен сос

Необходими продукти:

  • домати 1 кг
  • лук 1 глава
  • чушка/пиперка 2 броя – 1 червена и 1 зелена
  • чесън 4 скилидки
  • червен пипер 1 чаена лъжица
  • кимион 1/2 чаена лъжица
  • черен пипер 1/2 чаена лъжица
  • олио 50 мл
  • сирене 150 грама
  • магданоз 1/2 връзка
  • яйца 6 броя

Начин на приготвяне:

.Доматите нарежете на кубчета, лука на полумесци, двете чушки също на кубчета, а чесъна на филийки.

В дълбок тиган сгорещете олио, след което изсипете в него лука и нарязаните чушки/пиперки. Запържете до омекване, след което добавете и нарязаните домати, чесъна, 1 чаена лъжица сол и подправките. Варете, докато сосът се посгъсти.

Идва моментът, в който трябва да намалите котлона на по-ниска степен. Към сгъстения сос добавяте и натрошеното сирене и отново разбърквате. С помощта на лъжица оформяте 6 гнезда в доматения сос, в които чуквате по едно яйце, слагате капак на тигана и варите на слаб огън около 5-8 минути, в зависимост от това, колко рохки искате да са яйца.

След като ястието е готово, поръсвате със ситно нарязан магданоз.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *