Яйца в облак с пармезан

Необходими продукти:

4 яйца
100 г настърган пармезан
100 г шунка
3 супени лъжици ситно нарязан див лук
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Застелете голяма тава за печене с хартия. Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците поставете в голяма купа, а жълтъците в по-малка.

Овкусете белтъците със сол и пипер. Използвайте ръчен миксер, за да разбиете белтъците на сняг. Много внимателно добавете към тях ситно настъргания пармезан, така че да не нарушите структурата и мекотата им.

Направете 4 „хълмчета“ от белтъците върху хартията за печене. В средата им внимателно поставете по един жълтък. Можете да го направите лесно с помощта на пластмасова празна бутилка от вода. С нея всмукайте един жълтък и го пуснете в центъра на белтъчния хълм. Трябва да се получи нещо като гнездо.

Печете за 3 минути в загрятата фурна. След това извадете „облаците“. Поръсете ги със ситно нарязаната или настъргана шунка. Върнете ги във фурната за още 3 минути. Извадете ги, поръсете ги с див лук и сервирайте.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *