Яйца с доматен сос

Необходими продукти:

яйца – 7 – 8 бр.

масло – 3 с.л.

брашно – 2 с.л.

червен пипер – 1 с.л.

доматен сос – 350 мл

вода – 1/2 ч.ч.

сирене – 150 – 200 г

сол

риган

босилек

черен пипер

Начин на приготвяне:

В тиган се слага маслото да се разтопи. След като маслото се разтопи, се прибавят брашното и червеният пипер.

Разбърква се. Брашното трябва да се запържи за около 2 минути. След това се прибавят доматеният сос и водата. Разбърква се хубаво.

Добавят се сол, риган, босилек и черен пипер на вкус. Отново се разбърква. Оставя се на котлона, за да заври доматеният сос.

След като заври доматеният сос, котлона се намалява на най-ниската степен. Чупят се яйцата и се пускат леко в доматения сос.

Оставя се на котлона, докато доматеният сос се сгъсти. След като е готово яденето, се отстранява от котлона и отгоре се натрошва сиренето върху яйцата на очи.

Вкусните яйца с доматен сос са готови.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *