Якорудският ски учител Св. Похлупков: С безплатни маски по пощата германското здравно министерство подпомага гражданите след забраната да ползват текстилни предпазни средства и шлемове

5 безплатни маски плюс още 3 бонус за това, че е над 60 г., получи по пощата якорудският ски треньор Светослав Похлупков, който от няколко години живее в Германия. Безплатните предпазни средства са разпратени на всички живеещи в страната от немското здравно министерство предвид влязлата вчера в сила наредба, забраняваща ползването на всякакви текстилни маски и шлемове. Според Похлупков всеки, който пренебрегне забраната, го грози сериозна глоба, а безплатните маски се раздават от държавата, за да се пресекат оправданията, че хората не са имали време да се снабдят.

Пандемията от коронавирус продължава да затяга сериозно мерките в Германия и почти непрекъснато се налагат нови и нови забрани. „Ако сте трима приятели в колата и не живеете на един адрес, глобата е 500 евро“, даде пример якорудчанинът. Освен това за пръв път от много време не бил виждал полиция по пътя, но от няколко дни униформените били буквално на всяка крачка.

Наред с всички останали бизнеси, които в Германия са затворени, продължава да страда и неговият – по пистите в Германия лифтовете изобщо не са пускани тази зима и по тази причина той и колегите му вместо като инструктори по ски могат да се забавляват само с шейни по полегатите детски писти, освен ако не са склонни да катерят баирите със ски на гърба.

Такива маски безплатно е разпратило здравното министерство в Германия на всички живеещи в страната

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *