Якорудчанин обжалва глоба от 300 лв. за неносене на маска, съдът в Разлог я потвърди

Мъж от Якоруда обжалва наложена му глоба в размер на 300 лева заради неносене на предпазна маска за лице, но съдът в Разлог я потвърди.

Реджеп Л. е атакувал  като незаконосъобразно издаденото му наказателно постановление и е поискал негова отмяна на база маловажност на нарушението. Магистратите обаче са счели, че в случая не може да се говори за маловажност, тъй като нарушението е извършено по време на обявено извънредно положение в страната и с действията си жалбоподателят е нарушил въведените противоепидемични мерки, свързани с опазване живота и здравето на хората, като е потвърдил изцяло наложената санкция от 300 лева.

Якорудчанинът е санкциониран от полицейски служители на 16 април 2020 година, той се намирал на улица „Св.св. Кирил и Методий“ в Якоруда, в района на банков клон, без да има поставена защитна маска на лицето или друго средство, покриващо носа и устата. Към онзи момент в страната е била в сила заповедта на министъра на здравеопазването от 11 април 2020 година, с която са наложени мерки против разпространението на Ковид-19, в т.ч. и задължителното носене на маски на закрити и открити обществени места.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *