Янаки Стоилов обяви приоритетите на правосъдното министерство, започват проверки на Агенцията по вписванията, Търговския регистър и обществените поръчки

“Възлагам на дирекция „Вътрешен одит“ и инспектората към министъра да се направи проверка на Агенция по вписванията, Търговския регистър, с цел да се избягват нередности и да се подобри обслужване. Ще бъде направена и проверка на сключените обществени поръчки в последните години, преглед на съдебната реформа и бората с корупцията”, подчерта проф. Янаки Стоилов, служебен министър на правосъдието.

За нас е важно да подобрим обслужването, включително електронното, на гражданите. Проява на лоши практики на редица области за даване на гражданство, местата за наказанията, за вписванията. Ще взаимодействаме с ВСС за неговата дейност и органите на съдебната власт.

Правосъдното министерство ще започне провеждане на срещи с адвокатурата, магистратурата, съдебните изпълнители, неправителствени организации за идентифициране на проблеми.

Провеждане на изпитите за юристи, което поради пандемията имаше забавяне, поне сега да бъде преодоляно, дори на части. Ще работим с назначените заместник-министри: Мария Павлова, следовател в Националната следствена служба и предишен министър на правосъдието в служебното правителство; Иван Дремеджиев, адвокат и ръководител на Адвокатската колегия в Пловдив. Началник на моя кабинет и е Мариян Карагьозов, който е юрист. Завършва доктарантура по Балканистика в БАН, доскорошен кореспондент в БНР в Истанбул; Мария Папазова, която е със значителен опит с електронните медии и с опит като парламентарен репортер.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *