Ясни са цените на чадърите и шезлонгите по цялото ни Черноморие

23 морски плажа по родното Черноморие ще имат нулеви цени на чадъри и шезлонги за лято 2020 г., съобщават от Министерството на туризма

На 25 май изтече срокът, в който наемателите и концесионерите трябваше да обявят в Министерството на туризма своите предложения за намаления на цените за плажни принадлежности, което според закона трябва да е минимум с 50 на сто.

Според постъпилите предложения безплатните чадъри ще са чадърите и шезлонгите на плаж  Шкорпиловци-юг, Област Варна (Община Долни чифлик), и плажовете в  Област Бургас както следва: Къмпинг Нестинарка; Къмпинг-юг; Мечата дупка 2; Лозенец; Попски плаж 5; Царево-централен; Къмпинг Делфин (Община Царево).

Извън тях цените на плажните принадлежности на основната част от останалите плажове варират от 1 до 5 лева, т.е. намалението е сериозно спрямо миналата година. В Златни пясъци плажните принадлежности ще са по 2 лв., в Слънчев бряг ще са по 4 лв., в Албена – по 1 лв.

До 30 май 2020 г. министърът на туризма трябва да изпрати уведомление до стопаните на плажовете за намаление на концесионното и наемното възнаграждение, изцяло съответстващо на процента на намаление на цените на плажните принадлежности.

Таблицата подлежи на актуализация с оглед предстоящото сключване на договори за концесия или наем за плажовете, за които се провеждат такива процедури.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *