Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019
Refan-728×90-July-2019

Яхния от петел

Необходими продукти:

1 голям петел,

1 кг лук,

180 г масло,

1 с. л. доматено пюре,

2 к. ч. топла вода,

1 ч. л. препечено брашно,

черен пипер,

сол.

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на тънки филийки и го запържваме в сгорещеното масло. Когато омекне, добавяме доматеното пюре и нарязания на порции петел. Всичко задушаваме заедно с лука. Тогава наливаме 2 к. ч. топла вода и оставяме ястието да ври на тих огън до омекването на месото. Посоляваме на вкус. Не слагаме други подправки, освен черен пипер. Преди да свалим ястието от огъня, прибавяме размито препечено браш­но, за да се сгъсти сосът.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *