Яхния с грах и суджук

Необходими продукти:

грах – 700 г консервиран

наденица – 4 бр. или суров суджук

лук – 2 глави

моркови – 2 бр.

чушки – 2 бр.

домати – 200 г обелени

олио – 8 с.л.

червен пипер – 1 ч.л.

брашно – 1 – 2 ч.л.

чубрица – 1 щипка

чесън – 2 – 3 скилидки

масло – 20 – 30 г, краве

магданоз

сол

Начин на приготвяне:

Лукът и морковите се обелват и нарязват на кубчета, запържват се в дълбок съд в загрятото олио.

След няколко минути се добавят ситно нарязаните пиперки и домати, граха, сол, червен пипер, брашно и 200 мл гореща вода. Захлупва се яхнията с капак и се изчаква около 15-20 минути, за да се задушат продуктите.

Добавят се чубрицата и нарязаните на парченца суджуци или наденички. Долива се още гореща вода, ястието се задушава за още 20 минути на бавен огън, отново под капак.

В хаванче се счукват скилидките чесън с малко сол, струйка олио и ситно нарязана люта чушка. В самия край на готвенето се прибавя получената смес към яхнията, заедно с краве масло. Изчаква се още 5-10 минути и яхнията е готова. Поръсва се с магданоз преди поднасянето.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *