Яхния с кюфтета

Необходими продукти:

3-4 глави кромид лук

2-3 моркова

500 г кайма

150 г ориз

2 домата

2-3 картофа

1 ч. л. червен пипер

1 с. л. брашно

смлян черен пипер

1 с. л. олио

магданоз

чубрица

сол

Начин на приготвяне:

Лукът и морковите се нарязват на дребно.
Задушават се в голяма тенджера с 1 с. л. олио.
Долива се 1,5 л вода и се довежда до кипване.
През това време се приготвят кюфтетата.
Каймата се омесва с ориза, черния пипер, магданоза и чубрицата.
Оформят се кюфтета с големина на орех.
Пускат се в кипящата вода.
Яхнията се подправя с червен пипер, черен пипер и се посолява.
След повторното завиране на яхнията се захлупва с капак.
Огънят се намаля до 2 (или слаб огън).
Оставя се да къкри около 30 минути.
Прибавят се картофите, нарязани на кубчета.

Оставят се да врят още 15 минути.
Добавят се нарязаните на дребно домати и се оставят за 5 минути.
Накрая се прибавя 1 с. л. брашно, размито със малко студена вода.
Яхнията с кюфтета се оставя да поври на слаб огън още 10 минути.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *