​От днес започва да тече новият срок на бедственото положение в Перник

От днес започва да тече новият срок на бедственото положение в Перник. Кризисният щаб в града реши да го удължи с 30 дни заради предстоящите дейности по увеличаване на притока на язовир “Студена”.

Към момента в него има близо 4 млн. кубични метра вода, притокът му е от 220 литра в секунда, а разходът – 313. За да се компенсира дисбалансът, продължава работата по отстраняване на големия теч в промишлената зона на града. Предстои и подмяна на водопреносната и канализационната система на общината, както и ремонт на двете пречиствателни станции.

Снощи приключи и подмяната на водопровода в квартал “Проучване”. От Районната здравна инспекция уверяват, че водата в града е чиста и без следи от ешерихия коли. Окончателните резултати от пробите ще станат ясни днес.

На този фон главният прокурор Иван Гешев взе на специален надзор досъдебните производства за водната криза в Перник. Разследването се води срещу длъжностни лица от общинската и областната администрация, които не са положили достатъчно грижи за стопанисването на ВиК мрежата в града и на яз. “Студена”.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *