Абитуриенти поеха управлението на община Банско за един ден

Зрелостниците Йоана Божкова и Георги Балев от ПГЕЕ – Банско управляваха Общината в рамките на един работен ден. Инициативата е на кмета Икономов, за когото работата с младите хора винаги е била важен приоритет. Точно в 8 часа сутринта той ги посрещна в заседателната зала, заедно със своя екип – заместник кметовете Асен Кирицов, Ивайло Ръхов и секретаря на Общината Владимир Кушлев.  „Вярвам, че днес в реална атмосфера ще добиете по-ясна представа как функционира една община, нейната структура и какви са механизмите за вземане на решения“ – изрази увереност Икономов и представи членовете на екипа си, както и ресорите им. Кметът връчи символично ключа и печата на Общината на Йоана и Георги и ги въведе в своя кабинет. Там разговорът продължи по същество. Българското национално радио направи пряко включване, в което Георги Икономов разказа за инициативата, а госпожица Божкова и господин Балев споделиха първите си впечатления. Кметът разведе своите „колеги“ и в кабинетите на общината и ги представи на общинската администрация.  Графикът на кмета, деловите му срещи по различни проблеми и проекти, партньорството му с представителите на местната общност – това успяха да проследят в днешния ден двамата млади „управленци“, на които Икономов подари книги за спомен от срещата им.

Работният процес предизвика интереса на младите хора и в същото време ги провокира да осмислят личната си професионална реализация, защото една ръководна позиция е колкото примамлива, толкова и отговорна.

В рамките на един работен ден те научиха трите най-важни неща за добрия градоначалник – много здрави нерви, непрекъснат контакт с гражданите, добро познаване на нормативите и екипност в работата.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *