Любителите на авокадото, обърнете внимание, тъй като кремообразният плод може да се развали твърде рано, защото го съхранявате погрешно.
Разочарованието от кафяво, развалено авокадо е истинско, особено когато се чувства като хвърляне на пари в кофата.
Но ако следвате най-новата тенденция в социалните медии и държите авокадото си във вода, спрете веднага.
Експерти предупредиха, че този популярен хак може да бъде опасен за здравето, тъй като насърчава растежа на бактериите.
Вместо това в TikTok беше споделено видео, което показва какво е по-добре да направите, за да съхраните авокадото свежо.
Как да държите авокадото
Във видеото експертът обяснява: „Ако съхранявате цяло авокадо в чекмеджето на вашия хладилник с лимон, то ще бъде прясно в продължение на месец, след като го купите“.
Когато са изложени на ниски температури, ензимите, отговорни за зреенето, се забавят, като по този начин удължават срока на годност на авокадото.
Това е особено важно за зрелите авокадота, тъй като те вече са в пиковата си зрялост и могат бързо да презреят, ако се оставят на стайна температура.
За тези, които искат да запазят половин авокадо възможно най-свежо за седмица по-дълго, трябва да го съхраняват в буркан с метален капак, но това работи само ако костилката все още е прикрепена.