Необходими продукти:
агнешки чревца – 800 г
агнешко шкембе – 700 г
целина – 1/2
моркови – 2 бр.
лук – 1 глава
масло – 6 с. л.
зелен лук – 7 връзки
домати – 4 бр.
магданоз
джоджен
чесън
сол
брашно – 1 с.л.
яйца – 2 бр.
прясно мляко – 1 ч.ч.
кашкавал – 50 г
Начин на приготвяне:
Чревцата и шкембето се измиват добре и се варят заедно с целината, морковите и лука около 1 час в тенджера под налягане, след което се изваждат от бульона и се нарязват ситно.
В разтопеното масло се задушава пресният лук, прибавят се доматите, настъргани на ренде, магданозът и джодженът, нарязани на ситно, няколко скилидки чесън.
Накълцаните чревца и шкембето се прибавят към задушените зеленчуци, който се посолява, изсипва се в тава, налива се малко от бульона и се запича във фурната 15-20 мин.
В това време се приготвя застройка от брашното, яйцата, разбити добре, прибавя се прясното мляко и отново се разбива и се залива ястието. Поръсва се с настъргания кашкавал.
Запича се във силна фурна до зачервяване.