Адвокатът на Иванчева: Парите за подкупа са осигурени преди да бъдат поискани

Парите за подкупа на кмета на район „Младост” Десислава Иванчева са осигурени преди да бъдат поискани от нея, каза в студиото на БиТиВи адвокатът Ирен Савова, защитник на зам.-кметицата на района Биляна Петрова.

Предприемачът Александър Ваклин обясни как му е бил поискан подкуп от Иванчева. Той подава и сигнала срещу нея, като осигурява исканите 70 хил. евро.

„Парите, които Ваклин е предал на следователите за въпросния подкуп са предадени на 2 април. В постановлението за привличане като обвиняема на Десислава Иванчева пише, че подкупът е поискан на 13 април. Как така едни пари вървят изпреварващо по-бързо преди да бъдат поискани?”, попита Савова.

„В никакъв случай нито един български гражданин не може да бъде поставян в такова унизително положение”, категорична е Ирен Савова по повод показния арест на Десислава Иванчева и Биляна Петрова.

„Отидох към 16:30 ч. при тях. Нямаше никакъв проблем по отношение на моя допуск, но картината при тях беше наистина покъртителна от гледна точка на състоянието, в което се намираха и двете”, каза Савова.

По думите ѝ на двете жени не било позволено да отидат до тоалетната от момента на задържането, не им била осигурена и вода.

„Можете ли да си представите по какъв начин е уронено достойнството на такъв човек? Какъв е проблемът да ги спре полицията или органите на реда, да ги помолят да карат след тях, при тях да седнат хора, които да гарантират, че няма да изядат парите или да ги хвърлят, да се отиде до най-близкото полицейско управление и там да се извършат всичките действия?”, отново попита Савова.

Според нея на прокуратурата ще ѝ бъде много трудно да докаже това престъпление. Тя и адвокатът Иван Иванов определиха доказателствата като „твърде крехки”.

Относно химическото вещество, от което ръцете на Десислава Иванчева и Биляна Петрова „светнали като коледни елхи”, Савова уточни, че наличието на веществото е спорно.

Адвокатите потвърдиха, че на ръцете на Иванчева е светнала само външната страна на дланта, като там веществото е попаднало най-вероятно от подписване на протоколите, върху които са броени парите.

Те бяха в непрекъснат досег с парите след задържането им. Парите се брояха до колата от клекнали следователи, аз бях също непрекъснато до тях. Сигурно и на мен да ми бяха взели проби, щях да светна по същия начин”, каза Савова.

Адвокатите уточниха също, че по делото няма СРС-та.

„Няма доказателства Иванчева да е взимала подкуп”, категорични са юристите.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *