Ако го видите вкъщи, не бързайте да го убивате

Много от нас се страхуват или отвращават от паяци. Насекомите се опитват да влязат в домовете, за да оцелеят през зимата. Но има напълно безвредни и дори полезни представители на паякообразните. Това са сенокосците, които мнозина са виждали – малки паяци с изключително дълги крака.

Ако ги забележите у дома, не се тревожете, а се радвайте. В крайна сметка, сенокосецът може да се окаже много полезен за вас.

Този малък паяк с дълги крака живее по целия свят, с изключение на Антарктида. Най-често те могат да бъдат намерени в апартаменти, къщи, под навеси и други помещения. За човека те са безвредни и добре адаптирани към живота до нас. Тези паяци не са отровни и не хапят хората.

Имат много слаби челюсти, така че не са в състояние да захапят човешката кожа. Сенокосците не обичат да пълзят много насам-натам. Те просто си седят на стената в една и съща поза часове наред.

Тези паякообразни са нощни хищници. През деня спят по стените, а през нощта ловуват. Тяхна плячка стават хлебарки, мухи, комари и други паяци, предава Дарик.

Ако в къщата ви се е настанил сенокосец, то много скоро от дома ви ще изчезнат много по-неприятни и вредни представители на насекомите и паякообразните.

Благодарение на дългите си лапи, плетеният крак е в състояние да се справи с врагове, които са много по-големи от него. Способен е да убие доста големи отровни паяци като черна вдовица или черния отровен паяк (каракурт), които са доказано много опасни за хората.

Ако видите сенокосец, не го убивайте при никакви обстоятелства. Този безвреден паяк ще предпази дома ви от опасни и неприятни „гости“. Той изобщо няма да ви навреди, така че няма нужда да се борите с него. Не забравяйте, че сенокосците се хранят с насекоми. И ако се е появил във вашия дом, това може да е сигнал, че имате мухи, хлебарки, паяци или комари.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *