Ако имате високо кръвно налягане и разширени вени, правете това

Много хора страдат от високо кръвно налягане, затруднено кръвообращение, изтръпване на пръстите, разширени вени, студени крайници.

Тези проблеми могат да доведат до по-сериозни увреждания на други органи и системи.

За да коригирате изброените симптоми и да се предпазите от усложнения трябва да направите някои промени в начина си на живот, съветват от az-jenata.bg. Кои са те?

Вземете си домашен любимец

Изследванията показват, че стопаните на домашни любимци, особено кучета, имат по-нисък риск от инфаркт. Кучетата помагат на стопаните си да се движат повече и с любовта, която дават, намаляват нивата на стрес.

Пийте чаша вино вечер

Изследване от 2015 година потвърждава теориите, че пиенето на чаша вино вечер подобрява работата на сърцето, намалява холестерола, предпазва от разширени вени и подобрява кръвообращението.

Яжте пикантна храна

Капсаицинът в пикантните храни, най-вече лютите чушки, действа като природен съдоразширяващ агент. Това подобрява проходимостта на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Лютите храни ще ви помогнат да се справите със студените крайници и изтръпването по пръстите, причинено от лошо оросяване.

Носете правилните дрехи

Ако имате проблеми с кръвообращението или кръвното налягане не трябва да носите прекалено тесни дрехи. Това допълнително възпрепятства свободното преминаване на кръвта през кръвоносните съдове.

Консумирайте храни, богати на фолиева киселина

Фолиевата киселина или витамин В9 е важен за клетъчния растеж и регенерирането на клетките и тъканите. Тя допринася за формирането на нови червени кръвни клетки и предотвратява анемия.

Богати на фолиева киселина храни са тъмнозелени листни зеленчуци, броколи, авокадо, цвекло, цитруси, бобови, ядки, семена, карфиол, царевица, моркови.

Вдигайте краката високо

При всеки удобен случай вдигайте краката си нависоко, ако страдате от разширени вени или нарушено кръвообращение. Това ще облекчи застоя в краката, подуването, тежестта и ще подобри кръвообращението.

Масаж

Добрият масаж винаги подобрява циркулацията на кръвта. Той стимулира нервните окончания, премахва стреса, стимулира оттичането на кръвта от долните крайници и понижава симптомите при разширени вени.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *