Алберт Попов не успя да се класира за втория манш в Банско

Алберт Попов остана 48-и в първия манш на първия гигантски слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Банско този уикенд. Най-добрият ни състезател започна последен от всичките 59 състезатели, но похвали пистата, която издържа въпреки топлото време.

Попов губеше време на всичките междинни контроли и финишира на 6,27 секунди след водача Матьо Февр (Франция), който преди дни спечели и световната титла в дисциплината. Така българинът няма да кара във втория манш, който започна преди минути, предава гонг.бг.

„На някои места загубих доста време. Този сезон се концентрирах в слалома и гигантският ми слалом започна да страда, но не съм се отказал от тази дисциплина, искам да я развивам“, призна той.

Французинът Февр беше най-бърз в първия мач на гигантския слалом.Той мина трасето за време от 1:08.37 минути. Втората позиция остана за хърватина Филип Зубчич, който изостана само с +0.11 секунди от лидера, а на третото място временно е Алекси Пинтуро от Франция с изоставане от +0.23 секунди.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *