АПИ с важно съобщение за винетките!

Годишните винетки за 2017 година изтичат утре, на 31 януари! Новите стикери вече се продават в над 3000 обекта, 372 от които работят денонощно. Сред тях са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и граничните контролно-пропускателни пунктове.

И тази година винетките ще се продават на същите цени. Годишната е 97 лв., месечната 30 лв., а седмичната 15 лв.

За първи път обаче има и тримесечна винетка за леките коли. Цената й е 54 лв. Тя ще позволи на хората, които карат автомобилите си предимно през лятото или по време на по-дълга отпуска или пък не живеят постоянно в страната, да използват по-краткосрочен стикер, напомнят от АПИ.

Тази година се въвежда още едно облекчение – за първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването й и ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник, то той ще важи до 2 март 2019 г., разясняват от Пътната агенция.

Новата годишна винетка ще се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази, уточняват от АПИ, цитирани от БТА.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *