Аптека на Марешки изгърмя

1000 лева глоба наложи съдът в Кюстендил на фармацевта Любомир Любенов в аптеката на депутата Веселин Марешки, стопанисвана чрез фирмата „Евро Медикъл 2015”. Според Търговския регистър управител на дружеството се води неговата майка Веска, а като партньори във фирмата са посочени съпругата му Светлана и двете им деца – Александрина и Веселин.

До санкцията се стигна след потвърждаване на наказателно постановление, издадено от директора на Регионалната здравна инспекция в гр. Кюстендил. То е за констатирано от Наредба за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени средства и продукти на основание чл. 294 от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина

При контролна проверка в аптеката на Марешки в Кюстендил относно вписванията в дневник за отпускане на рецепти, които се изпълняват в аптеката, фармацевтът е пропуснал да вписва всяка изпълнена рецепта в дневника за регистриране.

Любомир Любенов се явява длъжностно лице, а установеното нарушение било ден преди излизането му в отпуск. От своя страна, той обжалва наложената санкция, твърдейки, че е незаконосъобразно. Съдът обаче бе категоричен, че здравните инспектори действително са установили пропуски в документацията. Според тях е нарушен текст от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, за което фармацевтът носи административнонаказателна отговорност.

Съдебното решение може да се обжалва на втора инстанция пред Административния съд в Кюстендил.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *