Арестуваха бивш футболист на „Вихрен“ заради банкови измами

Най-популярният нигерийски футболист, играл някога у нас, е арестуван заради измами с банкови карти, съобщава „Витоша нюз“. Екундайо Джайеоба се намира в следствения арест в София.

Той е заподозрян, че е част от банда, занимаваща се именно с този вид престъпна дейност. По първоначална информация, през неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Предстои да се изяснява неговата вина в случая.

Информацията е потвърдена и от футболния клуб, където играеше доскоро Дайо.

„Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се случи. Дайо е много свестно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор“, коментираха хора от ръководството на „Гранит“ Владая. Четвъртодивизионният тим участва в столичната АОГ – Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната Трета лига.

Нигериецът вече 19 години живее и играе в България и се чувства наполовина българин.

Екундайо Джайеоба е роден на 4 април 1980 г. в Лагос (Нигерия). В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), „Нютел Юнайтед“ (Лагос), „Велбъжд“ Кюстендил, „Локомотив“ Пловдив, „Левски“, „Макаби“ (Херцелия, Израел), „Черноморец“ Бургас, „Вихрен“ Сандански, „Етър“ Велико Търново, „Доростол“ Силистра, „Витоша“ Бистрица, „Марек“ Дупница и „Струмска слава“ Радомир.

Той е трикратен шампион на България с „Левски“ (2004, 2006, 2007). Носител на Купата на България със „сините“ (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В „А“ група има 154 мача и 39 гола.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *