Арестуваха легендарен български бандит на остров Бали

Знаков бандит от миналото бе арестуван на остров Бали при опит за източване на големи суми от различни банкови карти. Това съобщи източник, разполагащ с достоверна информация по случая.

Става въпрос за популярния в миналото Стефан Кленовски. За случая съобщават и медиите в Индонезия. Заедно с Кленовски са арестувани Пламен Николов, който в момента на задържането е бил с австралийски паспорт, както и Иван Станчев.

Тримата са били причакани до заведение за бързо хранене и са задържани. Разследването на дейността им е започнало на 18 юли. При обиска на наетата от българите вила, са намерени множество празни банкови карти, валута, оръжия, лаптоп, дискове, както и скиминг устройства.

Смята се, че именно Кленовски е ръководел бандата, твърдят още източниците. В момента тримата българи са в ареста.  Пламен Николов е издирван от Австралия за същото престъпление.

Името на Стефан Кленовски нашумя през 2012 година. Тогава той бе арестуван показно в мол на „Цариградско шосе“, където празнуваше рождения ден на сина си.

Той бе задържан по време на операция „Шок“ с европейска заповед за арест. Кленовски е член на престъпна група и от 2008 г. се извършва престъпена дейност в Италия и други държави. При задържането му тогава той се оплака от полицейско насилие, но записи от видеокамери в мола го опровергаха.

Обвиненията срещу Кленовски бяха за участие в престъпна група в италианския град Трани за фалшифициране на карти за банкомати и източване на пари.

Стефан Кленовски е смятан за един от майсторите в източването на банкомати. През годините е работил в различни престъпни групи. Негова дясна ръка е Андрей Цветанов, който е издирван с червената бюлетина на Интерпол. Източници на блиц твърдят, обаче, че в момента той се намира на територията на България.

Цветанов също е пребивавал на територията на остров Бали. Преди време в Джакарта бе арестувана съпругата му Илияна, която бе съдена също за източване на банкови карти.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *