Аритмията се предизвиква от силно вълнение и стрес

Сърцето може да бие тревожно при различни ситуации – вълнения при предстояща среща, предстоящ изпит, силно вълнение, стрес. След тревожните моменти то се успокоява. Ако сърцебиенето продължи и след това, трябва да му се помогне.

Здравото сърце бие около 100 000 пъти в денонощието. Безпроблемната работа на този сложен механизъм е цената на човешкия живот. В течение на денонощието ритъмът на сърцето се мени – честотата на пулса през нощта е по-слаба, отколкото през деня.

Ако по някаква причина нормалният ритъм се наруши, лекарите говорят за аритмия. В зависимост от честотата и регулярността сърцебиенето може да е ускорено, забавено или неритмично. При поява на такива симптоми човек се чуства некомфортно. Аритмията е съпроводена с прекъсване на сърцебиенето, слабост и главозамайване, задух и болки в гърдите, учестено дишане и прилошаване. Ако това състояние се повтори няколко пъти през деня, непременно трябва да се потърси лекар-кардиолог. Той ще направи електрокардиограма (ЕКГ). За по-детайлно уточняване на диагнозата се назначават допълнителни изследвания и се предписват нужните медикаменти.

Обърнете внимание на емоционалното си състояние. Липсата на стресови ситуации и доброто разположение на духа трябва да са норма на вашето поведение. Не се сърдете за дреболии, не драматизирайте жизнени ситуации, водете здравословен начин на живот и на сърцето ще му бъде много по-леко./24zdrave

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *