Ас на домакините отпадна инфарктно на 1/4 финалите в „Петрич Мастърс“

Клуб „Bo&Bo“ проведе ІІІ издание на турнира „Петрич Мастърс“ в южния град. В него участваха най-добрите 32-ма състезатели на България, любители на щеката от Македония и Гърция придадоха международен характер на надпреварата. Първенец стана Георги Георгиев от Бяла, който се състезава за столичния БСД. На финала той победи своя съотборник Людмил Георгиев с 10:7 и по този начин дублира успеха си от 2015 г. Третите места останаха за Станимир Русланов, който загуби от Л. Георгиев в полуфина с 6:9, и Дилян Тиклев, елиминиран на същото стъпало от Г. Георгиев с 9:5. Д. Тиклев получи и наградата за най-добър млад играч, традиционно връчвана от директора на ІІІ ОУ „Гоце Делчев“.

Най-добре представилите се домакини бяха четвъртфиналистите Сашко Димитров, загубил от Ст. Русланов с инфарктното 7:8, и Радослав Милков, надигран от победителя в турнира. Предвид класата на участниците, петричани отчитат като успех и изявите на Даниел Тодоров и Венцислав Димитров, които отпаднаха на осминафиналите и завършиха на 9-о място.

Специален гост бе вицепрезидентът на световната спортна конфедерация, президент на европейския билярден съвет и почетен председател на полската билярд федерация, Марчин Крежимски. Той бе в южния град по покана на председателя на „Bo&Bo“ Георги Божков, с когото обсъждаха идеята за основаването на балкански билярден център в Петрич.

„Такъв център има в балтийските държави, сега ще се прави и на Балканите. Чест за нас е, че сме предложени за основатели на този център. Радваме се, че хората в чужбина ценят работата, която вършим тук“, сподели Г. Божков, който анонсира, че следващата изява на петричките състезатели е в края на юни в полския град Киелце, където ще се проведе билярден фестивал с два турнира за юноши и мъже в рамките на 5 дни.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *