Байдън обяви, че ще остане в предизборната кампания

Американският президент Джо Байдън обяви, че ще остане в предизборната кампания, въпреки лошото си представяне на дебата срещу Доналд Тръмп. Пред свои привърженици в Северна Каролина той заяви, че ще продължи да се бори срещу това, което нарече „екзистенциална заплаха за Америка“, съобщи NOVA

По време на първото му събитие след дебата, гласът му е звучал по-силен и по-динамичен, коментират световните медии. Въпреки това, редакционната колегия на вестник „Ню Йорк Таймс“ призова президентът да се оттегли от надпреварата. Изданието пише, че 81-годишният Байдън е бил „възхитителен президент“, но на дебата той е изглеждал като „сянката на велик държавен служител“ и би се впуснал в „безразсъдна авантюра“, ако продължи кампанията си. 

„Ще бъде трудно през следващите няколко седмици. Определено ще бъде труден път. Но политиката е несигурна и никога не знаете какво ще се случи, особено в тази надпревара. Ако това се беше случило по-късно по време на кампанията, щеше да е по-трудно, защото е по-близо до изборите. Но това се случи рано, така че по-малко хора са го видели. До следващия дебат има месеци, което би могло да помогне на Байдън в това отношение”, заяви Аарон Кал, експерт по президентските дебати от Мичигански университет. 

„Най-голямата обществена услуга, която г-н Байдън може да извърши сега, е да обяви, че няма да продължи да се кандидатира за преизбиране. В сегашния си вид президентът участва в безразсъдна авантюра”, пише изданието. Според тях има демократични лидери, които са по-добре подготвени да представят ясни, убедителни и енергични алтернативи на Тръмп. „Няма причина партията да рискува стабилността и сигурността на страната, като принуждава избирателите да избират между недостатъците на г-н Тръмп и тези на г-н Байдън“, пише изданието.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *