Банева: Искам на свобода, за да си гледам децата

„Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг – да си гледам децата. Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот“. Това каза Евгения Банева преди заседанието на Специализирания наказателен съд, на което ще се гледат мерките за неотклонение на семейството, съобщава БГНЕС.

Съпрузите бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура. В четвъртък двамата бяха екстрадирани с различни самолети и предадени на летище София.

Наказателната отговорност на Николай Банев и Евгения Банева се ангажира за 7 престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането им в Ница двамата източили четири предприятия, укрили десетки милиони данъци и изпрали повече от 1 млрд.лв.

Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *