БГ Роналдо се завърна във футбола

Дебютиралият в ММА Даниел Златков, който се би в Spartacus Fighting Championship/SFC 6 в зала „Арена Армеец“ и победи телевизионния водещ Атанас Михайлов, изненадващо се завърна във футбола.

Бившият национал на България беше обявил, че не иска да играе повече футбол, след като участва в Биг Брадър, но утре подписва официално договор с Локомотив (София), научи Sportal.bg.

Столичани са на трето място във Втора лига, но амбициите са да се завърна в елита още през лятото. Собственикът на „железничарите“ Иван Василев е убедил Златков да се върне към футбола, след като се беше фокусирал върху това да прави кариера в ММА. Днес Златков постигнал договорка с боса на Локомотив, като утре ще подпише за година и половина, след което ще направи първа тренировка с „червено-черните“ на клубния стадион. 28-годишният защитник игра за последно на трети юли за беларуския Шахтьор Солигорск, за който записа три мача и едно попадение, преди да си прекрати договора.

БГ Роналдо Даниел Златков спечели битката си срещу Атанас МихайловЗлатков е юноша на Пирин (Благоевград), с който дебютира в мъжкия футбол. Той е играл още за Пирин (Гоце Делчев), Миньор, Славия, Болуспор (Турция), Ботев (Пловдив), Черно море и Шахтьор Солигорск (Беларус). През ноември 2016 година беше викнат в „А“ националния отбор на България при победата с 1:0 над Беларус в световната квалификация за Русия.

Новият защитник на Локомотив има общо 200 мача и 13 гола в професионалния футбол, като след около месец се очаква да бъде готов за игра, тъй като не е тренирал последните шест месеца. Той се очаква да бъде основна част в тима на Младен Додич, тъй като Александър Бранеков се оплаква от старата си травма.
България - Беларус 1:0
„Да, Даниел Златков ще играе при нас. Нека утре да стане всичко официално, след което ще коментираме, но се разбрахме. Момчето е мотивирано да помогне на Локомотив да се завърне в Първа лига и догодина да ни помогне в елита. Всички знаят неговите качества, след като само преди година и половина беше национал на България“, заяви Василев

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *