Безработните футболисти нанесоха втора загуба за 24 ч. на „Славата“

Втора загуба в рамките на 24 ч. претърпя приятната изненада в отминалото първенство на Втора лига „Струмска слава“. Във встъпителната проверка за лятото хората на Владимир Димитров-Капело бяха отнесени с класиката 0:3 от евробоеца ЦСКА 1948, а на следващия ден отстъпиха с 1:2 пред сборната формация на безработните играчи, която се събра за 17-ти пореден път по инициатива на Асоциацията на българските футболисти и отново под предвродителството на Румен Стоянов. Със спаринга срещу радомирци приключи лагерът на свободните агенти, които са в очакване на положителни отзиви от присъстващите скаути и оферти от отбори, които са закъсали със селекцията. „Славата“ излезе напред в резултата в 8-та мин. с гол с глава след центриране от корнер. В 51-та мин. отлично познатият в Дупница, Разлог и Банско ветеран Николай Хаджиниколов напредна по фланга и асистира за изравнителното попадение на Александър Добчев, който след още четири минути направи победния обрат. Играчът на мача оовладя пас на Георги Божилов и финтира вратаря, за да прати топката в мрежата на профитата.

„Доволен съм от старанието на всички за краткия период, в който работихме заедно. Получиха се и доста футболни неща. Още след първата ни контрола срещу „Миньор“ трима от момчетата си намериха отбори, което показва, че този проект има бъдеще“, заяви след края на двубоя на стадиона в Брезник треньорът Р. Стоянов.

Петият във втория ешелон тръгна в предсезонната си подготовка с тройка на ст. „Искър“ в Самоков срещу авиаторите. Преди почивката се разписа Неделко Пишчевич, а през втората част точни бяха Васил Димитров и Евгений Сердюк. Носителят на купата на България играе утре с „Ботев“ /Пд/ в Бистрица и заминава за Словения, където ще продължи подготовката си. По време на престоя в бившата югорепублика са договорени приятелски двубои с „Марибор“ и „Динамо“ /Загреб/ в Моравске Топлице, с „Ференцварош“ на „Арена Лиенц“ в Австрия и „Олимпия“ на стадион „Стожице“ в Любляна.

АБФ: Божидар Петров, Сашо Димов, Мартин Минчев, Асен Георгиев, Адриан Данчев, Георги Илиев, Даниел Георгиев, Стефан Николов, Давид Димитров, Петко Петков, Николай Хаджиниколов (Димитър Симеонов – вр. Владислав Килов, Александър Петков, Георги Божилов, Александър Добчев, Станимир Марински).

ЦСКА 1948: Божев, Василев, Рапнуи, Бидунга, Фуртадо, Ценов, Педриньо, Марков, Пишчевич, Бузон, Цанев /Нтумба, Маринов, Карагерен, В. Димитров, Бойчев, Р. Илиев, Даскалов, Кирилов, Сердюк, Нгинда/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *