„Беласица“ отстъпи в голово шоу с арменци в Банско

„Беласица“ инкасира трети неуспех на лагера в Банско, като загубите от „Хебър“ и новака в Югозападна Трета лига ФК „Кюстендил“ бяха последвани от 2:4 с 6-ия в арменския елит „Гандзасар“ /Капан/. С трима национали в състава си, гостите от Армения започнаха със самочувствие и набързо дръпнаха в резултата с два гола. Първо в 6-та мин. се разписа Геворк Оханян, след като напредна с близо 30-метров рейд в половината на комитите и с премерен удар намери десния долен ъгъл на Захари Димитров. В 23-та мин. зимбабвиецът с Клайв Рупия от упор простреля вратата на „Бела“. Тези попадения подействаха мобилизиращо на бяло-червените и те набързо се върнаха в мача. За 1:2 се разписа Мартин Таушанов, възползвайки се от грешка в защитата на съперника в 27-та мин., в 33-та мин. при идентична ситуация Владимир Кабранов промуши топката в мрежата – 2:2.

След почивката множеството смени разстроиха играта, но все пак арменците успяха да вземат своето след добри индивидуални изяви на резервата на Артур Успахян. В 55-та мин. той пое, напредна и след двойно подаване със съотборник с глава порази вратата на петричани. В 82-та мин. отличен шанс за поредно изравняване се откри пред Атанас Карачоров, но талантът от петричкото с. Чучулигово стреля встрани. Отново Успахян бе в центъра на събитията в 85-та мин., когато гостите откраднаха топката от защитата на „Бела“ и 29-годишният халф не пропусна да оформи крайния резултат, след като ден по-рано арменците загубиха с 0:1 спаринга си, отново на стадион „Св. Петър“ в Банско, от новака в македонския елит „Борец“ /Велес/, който пък днес от 18.00 ч. ще премери сили с „Вихрен“ на същия терен. 20-ина минути в контролата с „Гандзасар“ за сефте с екипа на „Беласица“ се пусна сенегалецът с португалско гражданство Жустино Мендес, но тъмнокожият таран нямаше шанс да се разпише. Поради травма мача пропусна защитникът Десислав Токов, докато централният бранител Любомир Граминов бе превъзмогнал проблемите в адукторите и започна срещата от самото й начало. Днес комитите срещат „Марек“ за финал на лагера си в Банско.

„БЕЛАСИЦА“: З. Димитров, Карачоров, Граминов, Костов, Смилков, Стоев, Бояджиев, Божинов, Наков, Таушанов, Кабранов /К. Георгиев, Гюров, Спасов, Тусонджиев, М. Георгиев, Марчев, Стоилов, Мендес, Симеонов, Ал. Георгиев/.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *