„Беласица“ попълни треньорския екип с анализатор на 29 г.

„Беласица“ попълни щаба на наставника Даниел Моралес с още един млад специалист, който се присъедини към асистентите на старшията Ивелин Петков и Христо Бахтарлиев. Става дума за Христо Захариев, който е едва на 29 г., но вече направи име в гилдията на футболните анализатори у нас. Кратката му състезателна биография минава в столичния „Септември“, където се подвизава от 2007 до 2016 г. като централен защитник и ляв бек. После се обучава във Великобритания за треньорски лиценз, след което в рамките на сезон и половина работи в треньорската школа на вече несъществуващия „Царско село“. Кара специализация в „Барселона“, а от началото на 2020 г. работи в школата на ЦСКА. За кратко през 2021 г. е кондиционен треньор на „Левски“ /Лом/ в мандата на бившия предводител на „Вихрен“ Ивайло Василев. През 2022 г. създава собствена школа за индивидуални тренировки „Фючърс Старс“ в София, след това се завръща в ЦСКА като анализатор в екипа на Алън Пардю. Захариев е един от създателите на онлайн платформата за тренировки ПФЕЙ. На 14.09.2022 г. е назначен за анализатор отново в щаба на Пардю, който междувременно е поел  гръцкия „Арис“. От средата на 2023 г. до януари 2024 г. е част от щаба на благоевградчанина Добри Митов в „Литекс“, преди да се озове на „Царя“ в Петрич.

„Отлично познавам качествата на Христо от съвместния ни престой в ЦСКА. Той ще съвместява длъжността помощник с Ив. Петков, ще се грижи за физическата подготовка на футболистите и, разбира се, ще го ползваме като анализатор, където е най-голямата му сила“, мотивира привличането на новото попълнение Д. Моралес. Този ход е ясен знак, че бразилският специалист смята да остане начело на комитите и през следващия сезон. Още при пристигането му в южния град спортният директор на бяло-червените Герасим Заков даде да се разбере, че за окомплектоване на щаба си кариоката може да мисли едва след като „Бела“ защити професионалния си статут, което вече е реално осъществимо.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *