Бербатов обяви още едно голямо име за звездния мач

Пореден бивш съотборник на Димитър Бербатов от Манчестър Юнайтед ще уважи звездния двубой на 14 юни, организиран от него и Луиш Фиго. Това е вратарят Едвин ван дер Сар. Той се присъединява към Райън Гигс, Гари Невил, Пол Скоулс и Неманя Видич, които вече потвърдиха участие в невероятния шоу-спектакъл на „Васил Левски“, пише „Спортал“.

Ето как Бербо го анонсира:

„Той винаги имаше какво да каже на отбора. И може да се каже, че всеки се допитваше до неговото мнение. Вдъхваше на всички ни спокойствие и увереност! Обикновено седяхме един до друг в рейса при безкрайните ни пътувания и всеки път ми беше приятно да бъда в неговата компания.

Той е сред най-добрите вратари в света. Той е рекордьорът по най-много мачове за националния отбор на Холандия. Той е и най-възрастният играч, печелил шампионската титла на Англия – на 40 г. и 205 дни. Той е сред малцината играчи, печелили Шампионската лига с два различни отбора – „Аякс“ и „Манчестър Юнайтед“. С холандския гранд печели и Купата на УЕФА, и Суперкупата на УЕФА.

Печели два пъти и турнира Интертото – с „Ювентус“ и с „Фулъм“. Той е вторият най-титулуван вратар в историята на футбола с общо 25 спечелени купи. 4 пъти е шампион на Холандия и 4 пъти шампион на Англия. През сезон 2008/2009 не пуска попадение в 14 поредни мача и в общо 1311 минути за „Манчестър Юнайтед“. 3 пъти е избиран в идеалния отбор на английската Висша лига. Първият вратар, записал 50 „сухи мрежи“ в Шампионската лига. Играч на мача при спечеления от „Манчестър Юнайтед“ трофей в Шампионската лига през 2008 г.

Едвин ван дер Сар. Очакваме го в София!“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *