Бившият британски външен министър получи порицание

Парламентарен контролен орган нареди на бившия британски външен министър Борис Джонсън да се извини, че не е декларирал навреме доходи в размер на почти 53 000 британски лири, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Разследване на парламентарния комисар по стандартите установи, че Джонсън не е регистрирал девет плащания на обща стойност 52 722 британски лири в необходимия 28-дневен срок.
Комисарят Катрин Стоун посочи в доклад, че Джонсън е нарушил правилата на долната камара на парламента, като не е изпълнил своите задължения. Бившият министър е признал грешката си и е предприел стъпки това да не се повтаря, заяви комисарят.

Джонсън, който е твърд привърженик на излизането на Великобритания от Европейския съюз, подаде оставка като министър през юли заради несъгласие с плана на министър-председателката Тереза Мей за Брекзит. Оттогава той списва седмична рубрика във в. „Дейли телеграф“ с годишна заплата от 275 000 британски лири. Повечето доходи, които не са били декларирани в срок, са били от възнаграждения за писани от него книги. Джонсън продължава да е депутат и е обвързан с парламентарните правила за деклариране на доходите.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *