Бившият губернатор на Пиринско Н. Шушков сред личните гости на интронизацията на патриарх Даниил

Бившият началник на митница Благоевград, областен управител и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушков в неделя бе гост на интронизацията на българския патриарх Даниил и попадна в кадър заедно с посланика на Русия в България Елена Митрофанова.

„Не съм бил с нея, делеше ни цял коридор, защото протоколът беше обособил дипломатите в един сектор, а аз и кметът на Сандански Атанас Стоянов бяхме в друг, където бяха поканените от патриарх Даниил”, уточни Н. Шушков, пресичайки слуховете за близост с Митрофанова.

Всъщност Шушков бил поканен както от Даниил, така и от претендента за поста Григорий.

„С двамата сме приятели от 30 години, още докато бяха монаси в Хаджидимовския манастир – разказа бившият областен управител. – Единия го познавам от 1996 г., другия – от 1999 г. Запозна ни покойният митрополит Натанаил. По време на тежкия църковен разкол дядо Натанаил отказваше да влиза в Благоевград и когато му се налагаше да минава оттук, идваше само при мен в митницата. Когато дядото катастрофира край Дупница, аз, Илия Пасков и един Румен от Сандански се появихме на мястото на катастрофата половин час по-късно. Тогава в колата с дядо Натанаил беше и Даниил, който най-малко беше пострадал. А иначе с патриарх Даниил сме се срещали и в САЩ – той беше 7 години там, а и част от моето семейство е в Америка. И понеже много добре го познавам, лично аз съм много доволен от избора му за патриарх. Убеден съм, че той ще успее да обедини българската църква“.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *