Бившият пожарникар Р. Петков: Новите автобусни спирки в Благоевград са безумни!

Пътувам с автобусите по линията на единицата и работя като охрана в Радио-телевизионния център, пред който направиха нова спирка. Чудесно е, че с новото трасе се обхващат по- голяма част от районите на града, но преди да се пусне в експлоатация трасето, задължително трябваше да се обособят местата за спирки, а не просто да се сложат указателни табелки. Категоричен съм – новите автобусни спирки в Благоевград са безумни! Нямат нито задължителните „джобове“, които да не пречат на движението, нито навес, нито пешеходна пътека наблизо, за да пресекат слезлите пътници. Всеки ден съм свидетел как шофьорите на автобусите се чудят къде да спрат, тъй като обикновено е пълно с паркирани автомобили пред РТВЦ, на ул. „Ив. Михайлов“.

В дъждовните дни хората няма къде да се скрият, защото навес няма, а сградите са далече и е невъзможно да се подслонят. Да не говорим, че и пешеходни пътеки не се направиха, та като слязат хората от автобусите, да могат да пресекат, така масово нарушават правилника за движение по пътищата, защото са принудени, а не от невнимание.

Апелирам общината да вземе спешно мерки, за да не се стигне до инцидент и пореден смъртен случай.

РУМЕН ПЕТКОВ,

пенсиониран пожарникар, работещ като охрана

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. емилия кирилова

    много сте прави.трябва незабавни мерки.вече бях свидетелка на такъв инцидент.пълна некомпетентност,от страна на общината.там работят ли специалисти,или просто назначени службари.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *