Бившият съдебен помощник Аспарух Христов се закле като мл. съдия в Окръжен съд – Благоевград

Бившият съдебен помощник в Окръжен съд – Благоевград Аспарух Христов положи клетва като младши съдия. На ритуала по встъпването присъстваха окръжни съдии, на които в продължение на близо 4 години той беше дясната ръка при обработката на делата. Административният ръководител Катя Бельова му подари химикалка, с пожелания да разписва справедливи и законосъобразни решения и успех в кариерата.
Веднага след като подписа клетвения лист, новият младши съдия бе включен в системата за автоматично разпределение на делата, която определи да влезе в зала още в първия си работен ден. Той ще разглежда граждански дела в състава на съдия Петър Узунов, който ще бъде негов наставник.
Аспарух Христов има 3 години и 8 месеца стаж в правосъдната система като съдебен помощник и 11 години като граничен полицай в ГПУ – Благоевград. 36- годишният юрист спечели конкурс за младши съдия миналата година и премина през 9-месечно обучение в Националния институт по правосъдие.
Това е втори съдебен помощник в Окръжен съд – Благоевград, който впоследствие става съдия. Преди него по този път мина първият съдебен помощник Димитър Беровски, който сега правораздава в Районен съд – Благоевград като граждански съдия. В Окръжен съд ще се оваканти едно място за младши съдия, тъй като на 6 юли изтича двегодишният мандат на Димитър Демирев, който ще започне работа в Софийски районен съд.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *