Бивш футболист на „Берое“ загина при пожар, станал клошар

Бившият централен защитник на футболен клуб „Берое“ /Стара Загора/ от средата на шейсетте години Георги Петров Матев, на 73 години, загина при пожар в блок 18 на старозагорския квартал „Казански“, съобщава „24 часа“. Мъжът обгорял в леглото си, докато спял. Апартаментът му, обхванат от огъня, е на десетия етаж в 15-етажния блок. Сигнал за пожара бил подаден на телефон 112 към 4,20 часа сутринта в неделя. Жени, които били на балкона на последния етаж, случайно забелязали пламъците под тях и това предотвратило още по-голяма трагедия. След като се обадили по телефона, те хукнали по етажите, за да събуждат хората.

На място пристигнали 2 противопожарни автомобила, които започнали веднага да гасят. Въпреки намесата на огнеборците, два апартамента – на десетия и на единайстия етаж, са напълно унищожени, жилището под тях на деветия етаж е наводнено при гасенето. По-късно, вече при разчистването на изгорелия апартамент, бил намерен овъглен трупът на футболиста-ветеран. Предполага се, че той се е задушил от дима в съня си, преди да обгори. На горния етаж не живеел никой, тъй като собствениците на апартамента били на гурбет в чужбина. Само преди години те правили ремонт на жилището си, сега всичко е унищожено, споделиха техни близки.

Съотборници на загиналия Георги Матев си спомнят, че като юноша той бил сред най-големите надежди на местния футбол, но по-късно не се наложил и почти не е играл при мъжете на „Берое“. Бил женен за счетоводителка в клуба, с която по-късно се развели. Напоследък Георги, известен в квартала с прозвището Рошавия, живеел самотно като клошар и злоупотребявал с чашката. В апартамента му, откъдето се предполага, че тръгнал пожарът, дори нямало ток и вода – те били изключени заради неплатени сметки. Като най-вероятна засега се смята версията, че пожарът тръгнал от фас или от запалена свещ, с каквато си светел бившият футболист. При него имало купища стари вестници, които дълго време са тлели, преди да се запалят, но възрастният мъж бил заспал или пиян и не усетил опасността.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *