Бизнесмени, които да инвестират в производството НЯМА! Тримата първи в Пиринско дадоха старт на строежа на поредния магазин в Благоевград

Областният управител Бисер Михайлов, кметът на Благоевград Атанас Камбитов и председателят на ОбС Радослав Тасков вчера се наредиха рамо до рамо на първата копка, която магазин „Технополис“ направи за нова търговска зала. Тя ще бъде построена в рамките на терена от 12 958 кв.м, който комплексът притежава в Благоевград. Новата сграда ще е едноетажна и в нея ще бъдат обособени 2 магазина – за мебели – с площ 1266.14 кв. м, и за дрехи – с площ 1050.56 кв. м.
Тримата първи приеха благодарностите за съдействието на общината за реализиране на обекта от представителя на собствениците – председателя на СД на фирма „Видеолукс Холдинг“ Тодор Белчев, шефа на софийската строителна фирма, която ще изгради магазина, както и от представителя на марката дрехи, които ще се продават в новата сграда. Кметът пък изказа огромното си задоволство от новата инвестиция на веригата, подчерта, че в бъдещия магазин ще работят 40 души, и заяви, че съвсем скоро щял да присъства на първи копки и на други подобни обекти в Благоевград, без да навлиза в конкретика. На финала кмет и инвеститор сложиха строителни каски и с кирки в ръце направиха фотосесия за единствените участващи в събитието – журналистите, а по идея на благоевградския градоначалник вместо традиционно да бъде разбита бутилка с шампанско в лопатата на багера, шишето бе пратено като дар на багериста.
Така в Благоевград вчера за пореден път се даде начало на инвестиция, свързана обаче не с производство, а с търговия. Магазините в Благоевград обаче от доста време са на ръба на оцеляването, тъй като клиенти почти няма. Пълни с дрехи и стоки щандове и никакви посетители ни посрещнаха в двата съседни на „Технополис“ китайски мола – в „Грамада“ и в сградата на бившия магазин за бяла техника „Зора“, който преди време напусна Благоевград и се премести в Разлог. По обяд пустееха дори магазините от големите хранителни вериги „Кауфланд“ и „Лидъл“, въпреки че обеднелите благоевградчани харчат парите си предимно за храна.
След като и предприятието за волани затвори врати преди няколко месеца, бизнесмени, които да инвестират в производството в областния център на Пиринско, липсват. Дори строителството в Благоевград замря – в момента се правят само няколко кооперации, а повечето от строителните предприемачи, като например бившият областен управител Костадин Хаджигаев, изнесоха бизнеса си заедно с техниката и работниците в столицата. По улиците на града всеки втори магазин се предлага за продан или под наем, в жк „Еленово“ на почти всяка нова кооперация висят табели за продажба на апартаменти с Акт 16, а партерните им етажи с години стоят празни с неизчистени от боята витрини, защото нямат наематели.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Камбитов и Белчев си напрадвиха фотосесия с кирки и каски

Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Hoqta za zarqta

    Поредната далавера на надко зарята и престъпното му обркръжение… Те изгониха хората от града. Тоя магазин бързо ще фалира.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *