Бизнесмен алармира: Районът около пазара и автогарата в Сандански е застрашен от екокатастрофа

Санданчанинът Йордан Гуров, който е един от първите, стартирали в Сандански частен бизнес занимаващ се с изкупуване на скрап, поиска думата в „Струма”, за да сигнализира за екологичен проблем. Ето какво заяви той:

„Коритото на река Санданска Бистрица в района на пазара в града, до моста на пазара и автогарата е в окаяно екологично състояние. Постоянно се изливат канализационни води, унищожават всичко от двете улици „Любен Каравелов“ и „ Бистрица“. Тази мръсотия се отразява много сериозно на живущите в района, тъй като има постоянни миризми на фекалии, които особено в летния сезон създават предпоставка за развитие на малария, защото се развиват много маларийни комари, които живеят в тези отпадни води. И хората, живущи в района около реката, страдат непрекъснато. Това е проблем, който е от компетенцията на Общинския съвет, и в частност на екоспециалистите в общината. Трябва да бъде изградена пречиствателна станция, която да бъде в края на града и да събира тези отпадни води от двете улици, а не да се оттичат в коритото на реката и да я замърсяват, а хората да страдат от това.

В тази река вече има само отпадна вода. Искам да разясня, че част от водата, минавайки в реката край парковата зона на града, след моста, който свързва парковата зона с централната градска част, след около 300 м се отделя в специално изграден канал, който захранва землището на град Сандански, служи за напояване на прилежащите земеделски земи и накрая стига до ВЕЦ „Лешница“, който в момента не работи.

Нека институциите погледнат сериозно на този проблем, защото в 21 век това не бива да се допуска, още повече в един курортен град, какъвто е Сандански”.

ЙОРДАН ГУРОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. 778

    Общинарите гледат само техната сметка да излезе,оа другите кучетата да ги ядат.Малко им остава

    Отговори
  2. Gurov

    защо се криеш ? Кажи нещо ако знаеш Тези три седмици отдавна изчезнаха но мен ме има !!! Нява как да е такава ми е социалната функциа Все пак съм част от екологичната верига и аз „ давам своят принос за да се случват нещата Но може да си сигурен че няма по -подържана база в района но по въпроса за реката нещо да не би да съм излъгал ???? Ела в долния край на ул.Станке димитров и ще видиш екологичната катастрофа на река Сандански БИСТИРАЦА

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *