Бизнесмен заложи имота си и изгоря! Един от първите търговци на бяла и черна техника губи жилището си заради дългове

Финансови затруднения доведоха до продажба на етаж от къщата на бизнесмена Любомир Любенов от Кюстендил и съпругата му Благородка. Имотът е изграден в крайния квартал на града „Колуша“. От частното съдебно изпълнение в областния център обявиха вече и първоначална цена от 44 438 лева.

Любомир Любенов бе един от първите търговци на бяла и черна техника в града. Първоначално той бе в партньорство с брат си Емил, а по-късно разделиха бизнеса с магазините за продажба. Съпругата му Благородка пък се насочи към търговията с авточасти, и то на автомобили от по-висок клас.

До продажбата на имота им се стига заради дългове, още през 2006 година семейството ипотекирало къщата срещу 51 869 лева кредит. Търговията с бяла и черна техника падна до кота нула след изграждане на голям обект на търговска верига в покрайнините на града. Другото, което повлия за спада на продажбите, е вносът на техника втора ръка от европейските страни.

„Пътуващи до Германия и Италия, които вкарват автомобили, товарят телевизори, перални и всичко, което се събере във возилата, и така подбиват цената“, коментираха запознати.

Жилището на семейство Любенови е разположено на втория етаж на къщата и е с площ от 112 квадратни метра.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *