Благоевградският бизнесмен Драган Христов вдига 8 жилищни сгради в Покровник

Благоевградската фирма „Елинор ГТ 500“ ЕООД с управител бизнесмена, собственик на заложна къща, Драган Христов входира в РИОСВ – Благоевград инвестиционно намерение за строителство на осем  жилищни сгради в благоевградското село Покровник.

Имотът се намира  в местността Ширините, като след приключване на процедура по разделяне е предвидено изграждането на по една двуетажна еднофамилна сграда със застроена площ от около 100-140 кв.м. За реализиране на инвестиционното намерение не се налага промяна или изграждане на нова пътна инфраструктура, като имотите са разположени извън регулационните граници на населеното място. Според издадена от община Благоевград заповед устройствената зона, в която Драган Христов ще строи, е обособена като жилищна местност, с височина на застрояване до 10 м и 60% плътност, като следва да бъдат озеленени минимум 40%. Захранването с вода и електроенергия ще се осъществява чрез съществуващите мрежи на Покровник.

 Отвеждането на отпадните води ще стане чрез изграждане на изгребна яма в границите на един от новопостроените имоти. В етапа на проектиране ще стане ясно къде ще е най-удачно да бъде изградена ямата, в зависимост от денивелацията на терена. В проекта е записано още, че бъдещите изкопни работи ще са на дълбочина от около 1-15 м, като за целта няма да бъде използван взрив.

Припомняме, че името на Драган Христов нашумя преди години, когато той загуби част от ръката си след взрив на самоделна бомба. Преди 8 г. бизнесменът бе замесен в крими екшън, след като строителят Кирил Гогов от Благоевград го обвини, че го е наръгал с нож в ръката. Екшънът се разиграл преди обяд на ул. „Тодор Александров“, където  бригадата на К. Гогов извършвала външна изолация. Впоследствие обаче мъжът оттегли жалбата си срещу Христов, подписвайки клетвена декларация пред нотариус, в която заяви, че е излъгъл.

ВАСИЛЕНА ПЕТРОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Здрасти

    И в Покровник над къщите ще отглеждат Овце, Кокошки, ГОВДА, прасета….

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *