Благоевградчанин изпотроши колата на колега-шофьор

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З.А. за извършено от него престъпление по чл. 216, ал.1, пр. 2 от НК.

         На 30.08.2019 г. обвиняемият управлявал собствения си лек автомобил „Ауди Комби“ в посока от с. Покровник към гр. Благоевград. Движението било интензивно. В един момент, на моста на река Струма, той агресивно завил към товарния автомобил „Хюндай Санта Фе“, управляван от П.Т. в другото платно, успоредно до него. От маневрата изненаданият водач бил принуден да завие рязко наляво, поради препятствие встрани на пътя.

         З.А. намалил скоростта и се преустроил зад П.Т., който след известно време му направил знак да спре, за да поговорят. Другият шофьор допуснал, че поради рязкото отбиване по автомобила му има щети. Вместо това обвиняемият използвал възможността да го изпревари и хвърлил предмет през отворения прозорец, който се ударил в колата на опонента му.

         Около 10:30 ч. двете коли минали през кв. Грамада в гр. Благоевград, след което спрели на ул. „Климент Охридски“. С.Т. слязъл от товарния автомобил и тръгнал към З.А., който междувременно взел със себе си пистолет (неустановена марка), съхраняван в колата. Водачът на „Хюндай“ се оплакал от обвиняемия, че заради постъпките му на пътя щял да катастрофира. З.А. не му отговорил, а нанесъл удар с юмрук в областта на главата и с крак под дясното коляно. С.Т. му отвърнал, като го ударил с крак в корема, в резултат на което обвиняемият паднал. След като станал, той започнал да зарежда оръжието си. Изплашен, С.Т. побягнал, а обвиняемият го последвал. След като не успял да го догони, З.А. вдигнал метален контейнер за боклук и го хвърлил в колата на С.Т. В резултат на това бил счупен десния прозорец, извита греда между двете врати, надрасквания и свивания по задната дясна врата и олющвания по т.а. „Хюндай“.

         Свидетели на инцидента станали намиращи се на улицата хора. На същия ден С.Т. депозирал жалба в Районно управление в гр. Благоевград.

         От назначените в хода на досъдебното производство по делото съдебно-оценителни експертизи е видно, че размерът на щетата, причинена на собственика на „Хюндай Санта Фе“, е 1195 лева.

         Предстои наказателното производство срещу обвиняемия З.А. да продължи в съда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *