Благоевградчани: Кратери зейнаха по улиците на града, плащаме данъци на общината, за да си разбиваме колите ли?

Дупки като кратери зеят по благоевградските улици, сигнализират гневни читатели на вестник „Струма“. Плащаме данък за автомобилите си в общинската хазна, плюс винетки! Защо?! За да разбиваме колите си. Питат благоевградчани. Те са изпратили и снимки на няколко от улиците като доказателство за опасните дупки, които застрашават пешеходци и шофьори. Наближава лято, а никъде в града не са предприети ремонти на зейналите на много места в асфалтовите настилки след зимния сезон дупки. Кой е виновен – питат благоевградчани. Въпросите им отправихме към зам. кмета по строителството инж. Евгени Терзиев.

„В момента тече обществената поръчка за избор на изпълнител. Срокът за подаване на оферти за участие в публичното състезание изтече на 12 май. Те ще се разгледат скоростно, ще изберем изпълнител и веднага ще започнем ремонтите“, отговори инж. Терзиев.

Обявената обществена поръчка е за прогнозна стойност от 311 673,74 лв. и визира ремонт както на асфалтовите настилки, така и на пътищата на земна основа, каквито са повечето в общинските села. Заради Закона за извънредното положение спряха да текат множество процесуални процедури , сроковете бяха удължени и на тези по Закона за обществените поръчки, а това отложи във времето приключването на стартиралите процедури.

Това обаче не е основание за ситуацията в Благоевград според читателите. Как община Симитли опази от коронавируса изпълнението на важни инфраструктурни проекти? Защо работата и по ремонта на физкултурния салон в гимназията в Симитли, и по изграждането на нови улици и съпътстваща инфраструктура, и по доизграждане на градската среда не е спирала въпреки извънредно положение, питат благоевградчани.

ЕКИП „СТРУМА”

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. възмутена гражданка

    ще добавя в ж.к.запад между бг маркет и магазин аромати

    Отговори
    1. Бай Хой

      Там от много време има кратер като от взривена граната! Да не говорим за десетките коли, паркирали по тротоарите на ул „Бодрост“ от пресечката с ул. „Марица“ към бел. „Св. св. Кирил и Методий“, невъзможно е движението на пешеходци там.

      Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *