Топ теми

Благоевградчани превзеха басейните в близкото до границата Делчево, примамени от вход от 3 лв. до 6 лв. с бонус кафе

Благоевградчани превзеха басейните в най-близкото до границата със Северна Македония градче Делчево, което доскоро бе след като популярна дестинация за уикенд кулинарен туризъм. Миналата събота и неделя българска  реч се чуваше по всички плажове в района, а основната причина хората да изберат шезлонга в западната ни съседка  са цените.

Още преди обяд в събота шумна детска група начело с две дами бе превзела двата басейна на мотел-ресторант, на около 5 км от Делчево. Там входът за хлапетата е 3 лв., а за възрастни – 6 лв., с включено кафе от бара. Макар че ресторантът е в съседство и поръчките по желание може да се доставят и до шезлонга, никой не спира родителите да внесат за децата си донесени от дома сандвичи, вода и всичко, с каквото са решили да утоляват глада и жаждата на рожбите си. Компания възрастни семейства пък директно с пристигането резервираха и нощувка, за да се насладят на пълноценна почивка.

„Минахме през Делчево, собственикът на хотел-ресторант държи и басейн, на около 3 км над градчето, където условията са отлични, но има само барче, без кухня, и това ни доведе тук“, обясни майстор фаянсаджията от Благоевград Георги Спасов. Приятелят му, обущарят Иван Тупаров, пък разказа, че  след обяда се изсипала цяла тумба народ от 8 благоевградски коли, разбрали за локацията от Фейсбук постове  на познати и близки. Поетът на Орлин махала Славимир Андонов, по-известен като Батко Лео, пък  отбеляза, че при тези цени за плаж в района на Делчево никак не е чудно защо българите ги предпочитат.

Дали защото бе денят на откриването и входът бе свободен, или защото е най-голям, но най-многолюдно през уикенда бе на новия плаж до стадиона на Делчево.  Газдата обясни, че деца до 5 г. ще влизат безплатно, а за останалите билетчето ще е 3 лв.

За сравнение припомняме, че  билетчето за вход в басейните в и около Благоевград за възрастни варира от 10 лв. до  20 и 25 лв., като никъде не се разрешава внасянето на храни и напитки.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. Келепир и патриотизъм

    Все мислех, че съм виждал дъното на безводието, ама това бие всичко досега!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *