Благоевградчанка се жалва за счупена надгробна плоча на старите гробища, гардовете от „Алфа груп секюрити“ отричат вандалски акт

За счупена надгробна плоча на старите гробища сигнализира във вестник „Струма“ благоевградчанка. „Свързах се с фирма „Алфа груп секюрити“ ООД , която се рекламира като охранител чрез табели на оградата на гробищния парк , но те отказаха да поемат отговорност за плочата на гроба на майка ми. Излиза, че като данъкоплатец си плащам за охрана, но без право на обезщетение, когато е налице несправяне със задълженията от страна на охранителите“, ядосва се благоевградчанката.

„Няма счупени плочи, елате, заедно ще обиколим, за да се уверите“, реагира емоционално на въпроса на репортер на „Струма” Костадин Митов, зам. управител на охранителното дружество, който допълни: „Охраната ни е денонощна и напоследък тук вандалски прояви не е имало. Тенденциозни и злонамерени са обвиненията, че не си вършим работата. Имаше преди време няколко поредни обаждания, предполагам от една и съща жена, но абсолютно неоснователни. Ние не носим отговорност, ако гробовете не се поддържат, бил съм свидетел като се подпре човек на много стар паметник, той да се наклони, както и да се счупи пейка, която е прогнила, но всичко това са ангажименти на близките на починалите и ние не отговаряме за последствията“, заяви Митов.

От Общинската администрация информираха, че сигнали за вандалски прояви в стария гробищен парк в кметството не са подавани. Заради запитването на вестник „Струма“ е направена съвместна проверка, която е констатирала проблем на две пейки заради изгнили дървени елементи, а на три места има неподдържани от близките гробове, което обаче не може да се характеризира с вандалска проява. „Отговорност за нанесените материални щети носи охранителната фирма и всички граждани, които имат претенции в тази посока, могат да се обърнат към г-н Росен Туталов, управител на „Алфа груп секюрити“, категорични са от общината.

Община Благоевград е ангажирала за охрана на общински обекти  благоевградската фирма „Алфа груп секюрити“ след проведена обществена поръчка през октомври 2016 г.  Договорът е сключен на 31 май 2017 г., той е за 3 г. и стойността му е 629 424 лв. Той обхваща парковите зони в и извън града, както и помещенията с каси в сградата на кметството. Преди дни с допълнително споразумение кметът Ат. Камбитов е възложил на „Алфа груп секюрити“ и охраната на трите нови сгради със социални жилища в кв. „Освобождение“, което ще струва на общината допълнително 40 320 лв.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *