Благоевград със специална награда от БГ РАДИО за „Град-посланик на българската музика“

БГ РАДИО ще раздаде годишните си музикални награди за шеста поредна година в Благоевград. Това стана ясно по време на пресконференция днес, на която заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин и екипа на медията съобщиха детайли около събитието. „ Благодаря на БГ РАДИО за партньорството, за доверието, за това, че едно сътрудничество премина в приятелство, за това, че си вярваме и всяка година спектаклите стават все по- зашеметяващи! Публиката отдавна прие, че мястото на БГ наградите е в Благоевград и ги очаква с нетърпение“, каза зам.- кметът Христина Шопова, която благодари за добрата оценка, която българската музикална медия поставя за реализирането на събитието.

Годишните музикални награди на БГ Радио 2018 ще се проведат на 16 юни и за втори пореден път-в парк „Македония“. По време на срещата стана ясно още, че точно в полунощ ще бъдат обявени и номинираните в отделните категории за БГ Радио Награди. От утре- 10 май започва и гласуването за победителите.

„Изключително доволни останахме от мястото- парк „Македония“, където миналата година за първи път проведохме Наградите на БГ Радио. Надяваме се, че тази година ще надградим, познавайки възможностите на парка и знаейки какво можем да направим вече там. Ще видим може би една от най- красивите церемонии“, каза  изпълнителният директор на БГ Радио Николай Янчовичин. Той обяви, че тази година ще има и две специални награди, които ще се връчат от БГ Радио. Едната награда е почетна- за композитора Тончо Русев. „Другата специална награда, която ще връчим за първи път тази година е награда „Град- посланик на българската музика“. Това е град, който заслужава тази награда. Тази статуетка ще остане тук, в Благоевград, за бъдещите време на кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов“, издаде Николай Янчовичин и допълни, че наградата е специално с много почит и благодарност от БГ Радио към съвместната работа.

По време на Годишните награди на БГ Радио ще бъде връчена и още една специална награда за БГ ВДЪХНОВЕНИЕ на името на Ана Мария Тонкова. Носителят й обаче остава в тайна.

Обещанието е за грандиозно шоу с летящи камери, светлини, ефекти, мултимедия и разбира се най- доброто от българската музика в Благоевград.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *