Божков от Дубай: Бях три седмици в затвора, без номер, просто не съществувах

Бизнесменът Васил Божков, срещу когото има повдигнати обвинения у нас, е бил в затвора в Дубай в продължение на 2-3 седмици.

„От края на януари съм в Дубай, добре съм. В момента живея в апартамент под наем. Статутът ми е резидент“, каза той през bTV.

Божков обясни, че не е бил в ареста, ами в затвора без средства, без достъп до телефон, комуникация с външния свят, нямах затворнически номер, с една дума не е съществувал

„Нямам имоти в Дубай, които да съм си купил“, каза още той.

Божков обясни, че е бил освободен от затвора, след като дубайските власти са разбрали как точно стоят нещата, което било съвсем различно от това, което представяли българските власти.

„Просто ме пуснаха. Нямам ограничения от дубайските власти, нямам и охрана, за какво ми е охрана, от кого да се охранявам. Притеснявам се, ако се върна в България“, призна той.

Никой от българските власти не го е търсил до момента.

„Не знам защо прокуратурата не се е опитала да се свърже с мен. Предполагам, че има огромен натиск от българските власти, но тук е правова държава и има закони. България не е правова държава, тя се управлява от хунта в момента. Смятам да се върна, аз съм невинен трябва да се върна в подходящия момент и колкото по-скоро толкова по-добре, тези неща трябва да се изчистят, защото срещу мен няма нито едно сериозно обвинение“, настоя Божков.

Чува се обаче със сина си, който е обвинен за пране на пари, но е на свобода. Със съпругата си Елена Динева обаче няма връзка, тъй като тя е в ареста. По думите тя е държана като заложник на базата на показанията на един свидетел.

„Невинни хора ги държат в ареста“, изтъкна той, като добави, че всички, които го познават ги е страх, защото са заплашени, че може бизнесът им да бъде унищожен и с тях „да се случи това, което с Васил Божков“.

Затова и никой българин не искал да говори с него. Имал обаче много богати чужди приятели, които му давали пари.

„Един милион, пет милиона“, каза той, като обаче отрече, че му помагат руснаци.

Бизнесменът обяви още, че вече е подал искове в Лондон и ще съди държавата заради унищожаването на неговата колекция.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *