Бойко Борисов: Държавата работи добре, няма основание за оставка на кабинета

Премиерът Бойко Борисов обяви, че държавата работи добре и няма основание за оставка на правителството.

„Искането за предсрочни избори е нормално за опозицията. Има на четири години избори, правиш ги и управляваш. Едни нови избори са още 50 млн. лв.”, заяви Борисов в отговор на искането за предсрочни избори от страна на ДПС.

Премиерът беше категоричен, че институциите работят добре и благодарение на това бюджетът за новата година ще донесе много повече приходи в държавната хазна, поради което не приема искането за оставка на кабинета.

Той коментира и вчерашната акция на спецпрокуратурата и задържането на семейство Баневи във Франция.

„Мислите ли, че тези, които години наред са се отчитали тук и там, не искат предсрочни избори. Дали толкова мощни фигури, които в момента са или издирвани за арести или са арестувани, искат ГЕРБ и Патриотите да управляват или искат оставка. И БСП и ДПС през тези 20 години винаги са правили така че да живеят добре и по-тяхно време са се случвали тези приватизационни сделки”, каза премиерът.

Той уточни още, че приватизационните сделки, които сега държавните институции проверяват, са извършени по време на управленията на сегашните опозиционни партии.

Борисов инспектира днес строителните дейности на новата отсечка от магистрала магистрала „Хемус” между Шумен и Търговище.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *