Бойко Борисов: Нашите зелени, ако отидат в Австрия, ще ликвидират туризма

Безспорно Марк Жирардели е световна величина, за всеки туризъм, за всеки курорт, за всяка държава, да има подобни инвеститори е нещо много хубаво, но защо се появи точно сега.

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на форума на високо равнище ЕС – Африка, който се провежда във Виена. Това се разбра от живо включване, излъчено в социалните мрежи, пише „Флагман“.

„Така или иначе, трябва да развързваме темата Банско. Прекрасен курорт … Виждате, че хората в Австрия си изкарват милиарди от туризма, с пъти, пъти, пъти повече лифтове, повече писти и… никаква екология. Тук няма ли зелени, аз просто не знам…  Нашите зелени, ако дойдат в Австрия, ще ликвидират целия бранш. Аз съм горд, че България има най-силните зелени организации в света. 20 години няма правителство ,премиер, президент който да се изправи и да каже: „Все пак туризъм трябва да се развива“, иронично отбеляза той.

Не приватизирахме газопреносната мрежа, въпреки изискванията. Само си помислете какви щяха да са заглавията във вестниците , ако бяхме решили да приватизираме големи чужди компании да ни вземат собствеността върху газопреносната системза, а не да дадем 77 милиона евро. Навсякъде в ЕС се приватизира, в България не се приватизира. Нашето усещане е, че ако системата не е собственост на българските граждани, на българската държава, би било предателство.

Движим нещата , за да получим нови 80 милиона евро за охрана на външната граница на ЕС, защото се справихме, и то най-добре, обясни той

„Свидетели сме на дигитализирането на икономиката в цял свят. Процес, който е прието да се нарича „Индустрия 4.0“, а специалистите дефинират като индустриалната революция на днешния ден. И като всяка революция тя носи много възможности, но и предизвикателства за пазара на труда и икономиката като цяло“. Това заяви премиерът  в изказването си на форума  под егидата на Австрийското председателство на Съвета на ЕС, съобщиха от Правителствената информационна служба.

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *