Бойко Борисов: Не си говоря с братовчедите, а двама от тях съм ги бил. Нямам къща в Барселона

Премиерът Бойко Борисов разкри, че подкрепя проверката на имоти в чужбина на хора от бизнеса и политиката. „Надявам се, че много скоро каквото има ще се извади и ще се каже“, каза той в студиото на bTV.

Министър-председателят бе запитан дали негов братовчед е свързан с прословутата къща в Барселона, за която Елена Йончева твърди, че е на премиера, както и, че той върти бизнеса на бившата фирма на Борисов – „Ипон“.

„В Банкя показват една къща, която е на Емо Кюлев, Бог да го прости, а пишат, че е моя. В Барселона пък показват къща на Сашо Чаушев и пишат, че е моя. Правят го години наред. Не мога да му кажа продай си къщата. Това е негова работа. Аз съм бил бизнесмен преди до момента, в който станах главен секретар – във фирма „Ипон“. Това си беше създадена от мен фирма, в която си изкарваха прехраната работници.

Относно братовчедите ми – ние сме сложна рода. С единия братовчед не съм се виждал 40 години. С другите братовчеди на съседните къщи не си бяхме говорили 30 години, сега като се видим си махаме. Ние сме в една къща родени, но днес не си говорим. Даже има двама, които съм ги бил, и затова не си говорим трайно. Ние за една помпа се сбихме, аз ги набих. В Банкя си имам къща, там живея, там ще си умра. Барселонската къща е на Сашо Чаушев. Направиха пълна проверка и от прокуратурата. Питайте го него“, категоричен бе Борисов.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *