Бойко Борисов с нова мярка срещу контрабандата с горива, въвеждат 24-часово видеонаблюдение на всички точки

Нова мярка срещу контрабандата с горива обяви току-що министър председателят на България Бойко Борисов.

Тя ще бъде представена в петък на открито съвещание с представители на БОП, граничари, Морска администрация, митниците и прокуроорите

„Измвели сме сигналите от Морска администрация, Гранична полиция за цялата акватория на Черно море, Дунава, рафинериите. В петък ще покажем изцяло онлайн наблюдение на всеки един процес от движението на даден танкер до продажбата в бензиностанциите – как се контролира от различните служби горивото. И за да се елиминра човешкият фактор съм възложил ввсички сигнали да са изведени в контрабандния център. Така че взаимният контрол и на местните, и на данъчни, митници, БОП, полиция, ДАНС, ще покажем какво се прави, за да се спрат тези басни, които се говорят. Искаме да покажем, че ще действаме така както с цигарите контрабандата от 34 процента я сведохме до под 5 процента“, каза той при откриването на задседание на Министерския съвет.

„Ще има 24-часово видеонаблюдение с памет в сървърите, за да може ако някой се съмнява или след това иска да се направи проверка, да може да се извади и да се покаже – имало ли е танкер, не е ли имало, движението. Всеки квадратен метър се наблюдава“, заяви още той.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *